Menu Sluiten

Vitalityclub Oegstgeest van start!

Met ruim 10 leden nu is de Vitalityclub Oegstgeest van start gegaan. De club komt op donderdagen van 10.00 tot 11.00 uur bij elkaar in Jottem, Louise de Colignylaan 29 Oegstgeest. Van oktober tot april zie de club in een zaal, in de rest van het jaar vinden de activiteiten buiten plaats. U kunt zich opgeven door een email te versturen aan vitality@langerzelfstandiglevenoegstgeest.nl of door contact op te nemen met Miet de Bosschere 06-53267674

Info over sociale contacten

Hier vindt u veel nuttige informatie over het opbouwen en onderhouden van sociale contacten.

Wat wil het burgerinitiatief?

Een derde onderdeel om het langer zelfstandig leven mogelijke te maken is uw welzijn in deze fase van uw leven. Daarbij het om een drietal essentiële aspecten:

  1. Uw sociale netwerk
  2. Uw mogelijkheden voor ontwikkeling
  3. Voldoende beweging

Het onderhouden en uitbouwen van het eigen netwerk is belangrijk om mantelzorg te kunnen waarborgen als dat noodzakelijk is. Het burgerinitiatief wil daarvoor wijkcirkels introduceren, leden in de wijk die elkaar kennen en desgevraagd op elkaar kunnen rekenen. Elke wijkcirkel benoemt een wijkambassadeur die contact onderhoudt met de initiatiefgroep van het burgerinitiatief.

Geestelijke en lichamelijke gezondheid worden bevorderd door iets te doen op elk van de twee gebieden. De Volksuniversiteit Oegstgeest (K&O) biedt U heel veel mogelijkheden voor een verdere ontwikkeling van bridge- en taalles tot natuurwandelingen en diverse lezingen. U doet er niet alleen kennis op maar U ontmoet er ook mensen met gelijke interesses. U kunt het programma van K&O hier vinden.

Het is genoegzaam bekend dat voldoende beweging essentieel is voor uw gezondheid en dus ook welzijn. Onze omgeving biedt vele mogelijkheden om te wandelen en te fietsen. Maak er gebruik van als U kunt.

 

Ga naar berichtenoverzicht

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
feedback_caps.png