Menu Sluiten

Wat houdt Ken je Buren in?

Het project Ken je Buren is er op gericht om buurtnetwerken op te zetten in zoveel mogelijk wijken in Oegstgeest. Steeds vaker zullen ouderen langer zelfstandig moeten maar ook willen blijven wonen. Elkaar zo nu en dan een helpende hand bieden in geval van nood kan dit bevorderen. Het is uitdrukkelijk niet de bedoeling dat buren de mantelzorg voor hun buren op zich nemen. De zorg blijft bij familie en professionals. Het gaat juist om kleine incidentele taken zoals het tijdelijk bijspringen als de buurman of buurvrouw even is uitgeschakeld door bijvoorbeeld een blessure. Dit soort hulp kan in geval van nood het leven dan een stuk gemakkelijker maken. Helpt u uw buren een handje in geval van een calamiteit? De brochure is hier te downloaden.

De Ken je Buren Sticker

Het kan ons allemaal overkomen: een nare val van een trap, een beroerte of een verzwikte enkel. Naar mate men ouder wordt vertraagt het herstelproces en iets wat vroeger onschuldig was kan nu een herstel van maanden vergen. Een dergelijke situatie kan dan opeens erg ingrijpend zijn. Vaak is men hier niet of nauwelijks op voorbereid. Het is dan prettig om even terug te kunnen vallen op een informeel opvangsysteem  – het zogeheten nabuurschap – waardoor men even de tijd heeft om alle benodigde professionele hulp in te schakelen. Daarvoor is het wel nodig tijdig te weten op wie men kan terugvallen.

Het project Ken je Buren wil Oegstgeestenaren van 60+ motiveren om hun buren of bekenden dichtbij te vragen of ze bereid zijn om nabuur te worden. Als zij dat willen, dan is het de bedoeling om naam en telefoonnummer op de Ken je Buren sticker in te vullen en die te plakken aan de binnenkant van de meterkast. Hierdoor kunnen hulpverleners in geval van nood snel de naburen waarschuwen.

Ga naar berichtenoverzicht

Emailadressen buurtambassadeurs

Heeft u een vraag aan een van de buurtambassadeurs? U kunt ze bereiken via onderstaande emailadressen:

Wat wil het burgerinitiatief?

Het burgerinitiatief treft voorbereidingen voor een integraal arrangement zorg thuis. Tot die tijd kunnen diensten ook separaat besteld worden. Zie hiervoor de sociale kaart (ook te bereiken via de groene knop bovenaan de pagina).
Deze gegevens kunnen ook gebruikt worden indien u door uw buren om hulp wordt gevraagd.

 

 

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
feedback_caps.png