Menu Sluiten

Verkiezingsdebat zaterdag 5 maart over Oegstgeester Hofjes

za 05mrt2022

Kansen benutten voor hofjes: kom naar het verkiezingsdebat Vereniging Oegstgeester Hofjes op 5 maart en laat je stem horen!

Van 10.30 tot 12.00 uur

bij Haeswijkflat, President Kennedylaan 141, Oegstgeest

Vereniging Oegstgeester Hofjes

Op 5 maart organiseert de Vereniging Oegstgeester Hofjes (VOH) een verkiezingsdebat. Vrijwel alle politieke partijen van Oegstgeest zullen hieraan deelnemen. Gespreksleider is Peter Boelhouwer, hoogleraar Huisvestingssystemen in Delft. Thema is de vraag hoe politieke partijen zich willen inzetten voor de bouw van hofjes voor senioren met behoud van groen. Het is nu belangrijk om je stem te laten horen, dus kom naar het verkiezingsdebat!
 
Vanwege de toenemende vergrijzing en daarbij achterblijvende zorgvoorzieningen vinden we het essentieel is om nu de kansen te benutten om hofjes te bouwen. Hofjes zijn een aantrekkelijk perspectief om samen oud te worden met aandacht voor elkaar en bovendien zorgt het voor doorstroming op de huizenmarkt zodat woningen vrijkomen voor jonge gezinnen. De gemeente Oegstgeest benoemt in de Woonvisie 2020-2030 expliciet de bouw van hofjes, maar wij missen inzet om dit daadwerkelijk te realiseren. Het nieuwe gemeentebestuur zou zich sterk moeten maken voor zeker twee nieuwe hofjes vinden we.Denk aan het terrein van de op termijn verhuizende Leo Kannerschool. In Katwijk en Lisse zien wij wel een goede samenwerking van de gemeente met burgers om hofjes te realiseren. 
 
Programma

  • 10.30 Welkom - Jan van der Veer Vereniging Oegstgeester Hofjes
  • 10.35 Stukje inspiratie - Loes Dockheer, initiatiefneemster Knarrenhof Lisse
  • 10.45 Pitches politieke partijen
  • 11.00 Het debat - geleid door prof Boelhouwer, hoogleraar Huisvestingssystemen TU Delft
  • 11.00 Stelling 1: De politiek in Oegstgeest ondersteunt het benoemde het best met het actief faciliteren van collectief en meergeneratie wonen voor senioren. En zij wil zo actief helpen om nieuwe vormen van zorgzaamheid op basis van wederkerigheid te versterken. 
  • 11.20 Stelling 2: De politiek in Oegstgeest gaat hiervoor actief inzetten op het transformeren van vrijvallend vastgoed op bestaande lokaties in Oegstgeest.  En zij gaat in de komende raadsperiode in Oegstgeest zeker twee projecten voor collectief wonen voor senioren en/of meergeneratie wonen toewijzen. 
  • 11.40 Stelling 3: De tegenstelling die vaak wordt aangedragen tussen bouwen en groen is een valse, want deze is door een goed ontwerp altijd oplosbaar.  
  • 11.55 Resumé prof Boelhouwer
  • 12.00 Rondvraag en sluiting

Plaats en tijd
Datum: zaterdag 5 Maart 2022
Tijd: 10.30 - 12.00  
Lokatie: Haeswijkflat, Kennedylaan 141, Oegstgeest

Aanmelden
Graag aanmelden via hofjes@langerzelfstandiglevenoegstgeest.nl. Het debat is ook live te volgen via internet: www.bsgmedia.nl/verkiezingsdebatVOH.

Terug naar overzicht

Deel dit bericht
fb-share-icon
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
feedback_caps.png