Menu Sluiten

Conferentie “Zeker Thuis”

vr 08okt2021

Lezingen en discussies over het belang van samenwerking om langer zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Aanmelding verplicht

Van 15.00 tot 17.30 uur

bij Dorpscentrum, ook via livestream te volgen


Maatschappelijke organisaties Oegstgeest organiseren conferentie Zeker Thuis 8 oktober

 
De vergrijzing zet de komende decennia door en zal naar verwachting leiden tot een verdubbeling van het aantal senioren en daarmee ook van het aantal zorgbehoeftige senioren. Het is niet de verwachting dat de professionele voorzieningen zoals verpleeghuizen, welzijnsorganisaties en eerstelijnszorg gelijke tred houden met deze ontwikkeling. Dit wordt ook wel de zorgkloof genoemd. Het betekent dat naar de toekomst toe steeds meer senioren langer zelfstandig thuis zullen blijven wonen.
 
Ook Oegstgeest zal zich moeten voorbereiden op de vergrijzing en de zorgkloof. De partijen die hierin met elkaar willen samenwerken zijn ervan overtuigd dat oplossingen voor de vergrijzing en de zorgkloof vooral in de thuissituatie gezocht moeten worden. Om het doel Zeker Thuis te realiseren willen we in Oegstgeest de handen ineenslaan tussen zorgorganisaties, welzijnsorganisaties, burgerinitiatieven, woningcorporatie en gemeente in de vorm van de coalitie Zeker Thuis.
 
De coalitie Zeker Thuis tekent op vrijdag 8 oktober het pact Zeker Thuis en biedt dit aan de gemeente Oegstgeest aan tijdens een conferentie in het Dorpscentrum Oegstgeest. We nodigen iedereen uit om hierbij aanwezig te zijn, de inloop is vanaf 14.30 uur. Aanmelding voor de conferentie (of de livestream) kan door uiterlijk 30 september een email te sturen aan pact@langerzelfstandiglevenoegstgeest.nl met daarin de wens om live aanwezig te zijn (beperkt aantal beschikbare plaatsen) dan wel deze te volgen via een livestream (nadere details worden tijdig gemaild). Het programma is hier te vinden. Het pact kunt u hier bekijken of downloaden.


Terug naar overzicht

Deel dit bericht
fb-share-icon
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
feedback_caps.png