Menu Sluiten

Verslag bijeenkomst “Zit je goed in Oegstgeest” op 8 oktober 2022 in week Oegstgeest Ontmoet

Wethouder steunt plannen burgerinitiatieven en maatschappelijke organisaties

Wethouder Tim van Tongeren schoof afgelopen zaterdag aan bij de goed bezochte discussiebijeenkomst van burgerinitiatieven en maatschappelijke organisaties in het kader van de week Oegstgeest Ontmoet. Daar stond de vraag centraal Zit je goed in Oegstgeest? Vorig jaar sloten de burgerinitiatieven Langer Zelfstandig Leven en Oegstgeester Hofjes een pact met maatschappelijke organisaties op het gebied van wonen, welzijn en zorg om langer zelfstandig leven thuis mogelijk te maken. Dit wordt steeds belangrijker nu de overheid deze doelstelling onderschrijft en niet voornemens is de zorg verder uit te breiden ondanks de toenemende vergrijzing.

Onder de ruim 30 aanwezigen bleek grote belangstelling om de verbinding met elkaar op te zoeken in buurten en in de toekomst ook in hofjes. Gemeentelijke initiatieven zoals de Lief en Leed straten en de benoeming van de sociaal makelaar Sietske Steenbergen helpen om die verbinding in de buurten te versterken. Ter plaatse meldden aanwezigen zich om ook in eigen buurt actief te worden, onder meer als buurtambassadeur. Marita Danhof en Lodewijk Schmit Jongbloed vertelden over het buurtoverleg in de wijken Oranje-Nassau, Haaswijk-oost en de Bloemenbuurt. Daarin overleggen formele en informele zorg hoe ze buurtbewoners kunnen ondersteunen. Yvonne Aardenburg van woningcorporatie ging in op de initiatieven van MeerWonen om bewoners van appartementencomplexen met elkaar in contact te brengen.

Guus Bannenberg praatte de aanwezigen bij over de perspectieven voor hofjes in Oegstgeest. Het huidige college wil daar graag werk van maken en wethouder zorg Tim van Tongeren schoof nog even aan om de plannen van de burgerinitiatieven en maatschappelijke organisaties te ondersteunen. Hij benadrukte het belang van preventie en wees op de Lief en Leed straten die buurtbewoners met elkaar in contact brengen en burenhulp kunnen stimuleren. De wethouder toonde zich desgevraagd ook bereid om het pact dat de burgerinitiatieven en maatschappelijke organisaties afgelopen jaar gesloten hebben ook als gemeente te ondertekenen. 

Deel dit bericht
fb-share-icon
Geplaatst in Algemeen, Zie alle berichten
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
feedback_caps.png