Menu Sluiten

Samen Dement vriendelijk!

Het succesvolle project ‘dementie-vriendelijk Oegstgeest’ heeft de aandacht gevraagd voor dementie. Aandacht voor de gevolgen van deze ziekte is en blijft nodig. Zeker als mensen zich in de buitenwereld begeven, in winkels of op straat. Als dementie-vriendelijke gemeente kunnen we mensen daarbij ondersteunen.

Hoe meer mensen kennis over deze ziekte hebben, hoe beter het is. Het helpt om sneller te signaleren dat mensen moeite hebben met dagelijkse routines, zoals boodschappen doen of gewoon de weg naar huis terug vinden. Meer kennis maakt het gemakkelijker om mensen daarbij te ondersteunen.

Komende maanden gaat Radius dementie opnieuw onder de aandacht brengen. In het voorjaar door:

  • online-trainingen aan te bieden over dementie en hoe er mee om te gaan. Het zijn korte en heel praktische trainingen, thuis te volgen op een eigen moment. In het najaar kan het wellicht weer live.
  • actief samen te werken met de winkels in Oegstgeest om een dement- vriendelijk winkelgebied te realiseren.
  • een facebook pagina te vullen als informatiebron voor mensen met een vorm van dementie, mantelzorgers en andere geïnteresseerden.

 In het najaar, als Corona meer op de achtergrond is gedrongen, door:

  • samen te werken met de regionale afdeling van Alzheimer Nederland voor films en een theater-voorstelling
  • een ontmoetingspunt te starten voor mensen met lichte dementie en hun mantelzorgers
  • samen met de bibliotheek en het Dorpscentrum een ‘geheugen kabinet’ te ontwikkelen, een specifiek informatie punt met voorlichtingsmateriaal over dementie

Zo gaan we verder op weg naar een gemeenschap waarin we dementie eerder herkennen en accepteren. Met als ideaal dat mensen met deze klachten zo lang mogelijk deel nemen aan het gewone leven, kunnen winkelen, naar sportclubs gaan en deelnemen aan activiteiten. En steken we inwoners de helpende hand toe als ze het even niet meer weten.

Kansen genoeg om deel te nemen aan scholingen, bijeenkomsten en u verder te informeren.

Doet u mee? Samen staan we sterk! 

We zullen u de komende maanden op de hoogte houden van de route die we nemen. Dit doen we via de Oegstgeester Courant en posters die we in het dorp  verspreiden.

Wilt u actief aan de slag bij dit project, meld u dan aan als vrijwilliger. Voor meer informatie neemt u contact op met Alice van Elk, 06 32 14 58 17.

Deel dit bericht
fb-share-icon
Geplaatst in Algemeen, Zie alle berichten
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
feedback_caps.png