Menu Sluiten

Radius helpt

We zijn een week onderweg, een week van zorgen, hectiek en spanningen. Het coronavirus  treft ons allemaal, jong, oud, sterk en zwak.

Hartverwarmend zijn alle reacties van de inwoners van Oegstgeest, die spontaan hulp aanbieden voor  de kwetsbare en oudere inwoners onder ons. Veel middenstanders zetten in een week hun werkwijze om van uitserveren naar bezorgen, of afhalen.

Domino`s beloont spontaan personeel van de supermarkten, ziekenhuizen en verzorgingshuizen met verse pizza`s. Wat hebben die mensen het druk.

Ik werd van de week gebeld door een dame met de respectabele leeftijd van 93 jaar. Ze had een duidelijke boodschap voor de ouderen, we moeten niet blijven zeggen dat we eenzaam zijn. Wij ouderen kunnen onszelf heel goed bezig houden, we zijn heel goed in handwerken,   borduren, gedichtjes schrijven, taarten bakken etc. misschien kunnen we mondkapjes gaan maken, voor de mensen onder ons die dit nu zo goed kunnen gebruiken.

Daarom een oproep voor iedereen die iets wilt doen, hulp aan de mensen bieden welke dat goed kunnen gebruiken, of misschien andere ideeën hebben om te helpen. U kunt contact opnemen met Radius, of Sietske Steenberg de sociaal makelaar. Wij zullen alle hulp gaan coördineren en zorgen dat alle hulp goed terecht komt.

Langzaam ontstaat er weer de verbondenheid en met elkaar dat we toch enigszins kwijt aan het raken waren. Laten we saamhorigheid in deze zware tijd koesteren, ook al is het met gepaste afstand van 2 meter. Laat dit het positieve van deze hele crisis worden.

Alice van Elk, Radius Oegstgeest. 071-707 42 00
Sietske Steenbergen 06-83 07 98 84.

Deel dit bericht
Geplaatst inAlgemeen, Ken je buren, Zie alle berichten
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
feedback_caps.png