Menu Sluiten

Buurtinloop op zaterdag 23 november 2019 Hofdijckschool, Hazenboslaan 1, 15.30 -17.30 uur

Beste mede-wijkbewoner,

Het streven van de overheid is om alle mensen in Nederland zo lang mogelijk thuis te laten wonen. De meeste bewoners willen dat ook graag.
In Oegstgeest probeert het burgerinitiatief “Langer Zelfstandig Leven Oegstgeest (LZLO) ” samen met de gemeente en professionele zorgorganisaties hieraan een bijdrage te leveren.

Een van de initiatieven van LZLO is het project  “Ken je buren”. De bedoeling van dit project is om het sociale netwerk van bewoners in de wijk te versterken. In 5 wijken in Oegstgeest zijn inmiddels zogenaamde  ‘buurtambassadeurs’ aktief ter ondersteuning van de buurtbewoners.

Als buurtambassadeurs van uw wijk Oranje Nassau organiseren wij op zaterdag 23 november een inloopbijeenkomst voor bewoners van Oranje Nassau in de Hofdijckschool, Hazenboslaan 1, van 15.30 – 17.30 uur.

Doel is met u in gesprek te gaan over wat u als oudere nodig heeft om langer zelfstandig te kunnen blijven wonen. Als wij meer weten over uw vragen en wensen kunnen we samen met buurtgenoten, gemeente en zorgorganisaties zoeken naar mogelijkheden om invulling te geven aan die wensen.

Daarnaast willen wij als buurtambassadeurs stimuleren dat mensen (meer) naar elkaar om zien in onze wijk. De vraag is dan: Kunt u misschien iets voor een ander betekenen bij u in de straat of een straat verder op?
Wij horen graag of u bereid bent af en toe een klusje te doen voor een oudere medebewoner. Wellicht kunt u als chauffeur iemand naar een ziekenhuisafspraak brengen of een extra maaltijd koken eens in de week. En misschien wilt u wel eens boodschappen meenemen voor iemand die door een val een tijdje aan huis gebonden is. Of u houdt van tuinieren en wilt best tweemaal per jaar de haag snoeien.
Graag horen wij uw mogelijkheden en of wij u daarvoor mogen benaderen. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat ouderen langer thuis kunnen wonen.

Verder kunt u op 23 november alle informatie krijgen over bovengenoemde initiatieven en vragen stellen. En u kunt bij een kop koffie of thee ook kennis maken met enthousiaste en gezellige wijkgenoten.

Heeft u vragen of ideeën naar aanleiding van dit schrijven, neem dan contact met ons op via: email of vul onderstaand strookje in en scan en mail dat naar een van ons of neem het mee op 23 november.

We hopen u op 23 november te kunnen begroeten. Loop gerust binnen.

Met vriendelijke groet,
Uw Buurtambassadeurs:
Marita Danhof, 071-5176105
Gerrie Kooijman, 06-18392604
Lodewijk Schmit Jongbloed (06 54220710)

Deel dit bericht
Geplaatst inKen je buren, Zie alle berichten
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
feedback_caps.png