Menu Sluiten

AutoMaatje Oegstgeest is op zoek naar chauffeurs

De sociale vervoersdienst AutoMaatje is DE oplossing voor mensen met een mobiliteitsvraag. Het is een project van Radius Welzijn, ondersteunt door de ANWB. Het werkt heel simpel; iemand wil van A naar B en belt met AutoMaatje Oegstgeest . Dan wordt er een match gezocht met een vrijwillige chauffeur. De chauffeurs zijn mensen met een auto, tijd en die met plezier iets willen betekenen voor de inwoner van Oegstgeest met een vervoersvraag. De gereden km. worden door de “klant” betaald aan de chauffeur. AutoMaatje is niet inzetbaar voor woon – werkverkeer en of vervoer t.b.v. onderwijs.
Door het verzorgen van een rit helpt de chauffeur een inwoner om mee te blijven doen aan de maatschappij. Mobiliteit is vrijheid, nietwaar? De chauffeurs hebben van te voren een aanmeldingsgesprek gehad en daarbij aangegeven wanneer ze beschikbaar zijn of wat de mogelijkheden van de auto zijn (een hoge instap heeft, of er een rolstoel of rollator meekan e.d.). ANWB AutoMaatje heeft geen vervoersplicht  omdat het geen taxibedrijf is. Ook een chauffeur staat het altijd vrij om een rit al dan niet te accepteren.  

AutoMaatje gaat in januari van start in Oegstgeest. Daarom zijn we op zoek naar, inwoners (jonger dan 75 jaar) uit het dorp Oegstgeest , die ons team van chauffeurs wil komen versterken. Ook zijn we op zoek naar een team telefonistes die de match gaan maken tussen de aanvrager en chauffeur. Door de inzet van chauffeurs blijven mensen langer meedoen in de samenleving. Lijkt het u wat? 
Voor meer informatie of aanmelding kunt u contact opnemen met AutoMaatje Radius Oegstgeest, 071-7074200. Mailen kan ook a.vanelk@radiuswelzijn.nl

Deel dit bericht
Geplaatst inZeker thuis, Zie alle berichten
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
feedback_caps.png