Menu Sluiten

Woning aanpassen betere optie dan verhuizen

Je woning aanpassen is een betere optie dan verhuizen: dat was de verrassende conclusie tijdens de informatiebijeenkomst van het burgerinitiatief Langer Zelfstandig Leven over toekomstbestendig wonen op 4 februari jl. in café de Gouwe. Niet omdat senioren niet zouden willen verhuizen, maar vanwege het ontbreken van voldoende geschikte appartementen in Oegstgeest.

Appartementen in de sociale huursector zijn vanwege nieuwe wetgeving alleen nog toegankelijk voor senioren met lage inkomens, aldus Peter Hoogvliet van woningcorporatie MeerWonen. Die beheert zo’n 600 rollator of rolstoeltoegankelijke appartementen in Oegstgeest. Vergeleken met het landelijke gemiddelde heeft Oegstgeest de helft minder sociale huurwoningen. Vanwege de schaarste is de gemiddelde wachttijd inmiddels al opgelopen tot ruim 6 jaar

Maar ook toekomstbestendige appartementen in de private huur of koop zijn in Oegstgeest nauwelijks te vinden, zo stelde Wim Kronenburg van Proper Makelaardij. De schaarse nieuwe initiatieven zijn zwaar overtekend. Het aanpassen van de eigen woning is dan een goed alternatief. Bijvoorbeeld het ombouwen van een garage tot slaapkamer op de begane grond of het inbouwen van een traplift. Het aanpassen van de eigen woning heeft verder als voordeel dat het sociale netwerk in de eigen buurt behouden blijft

Deel dit bericht
Geplaatst inZeker thuis, Zie alle berichten
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
feedback_caps.png